- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 500 |
Knäckebrot Wasa delikatess | 88 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Limetka | 15 |
Ostružiny | 150 |
Máslo čerstvé nesolené | 15 |
Želatina v prášku (v suchém stavu) | 10 |
Agávový sirup | 45 |
Dochucovadla:
šťáva z limetky, muškátový oříšek, vanilkový extrakt
Energetická hodnota celkem: 5031 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 148,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 83,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 359 kJ
Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 10.6, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Knäckebroty nadrtíme, smícháme s měkkým máslem, dvěma lžícemi vody a špetkou muškátového oříšku a promneme mezi prsty. Natlačíme rovnoměrně do formy na dort vyložené pečícím papírem. Ostružiny rozmixujeme na pyré, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Pyré můžeme také propasírovat přes sítko, pokud vám vadí zrníčka. Osladíme dvěma lžícemi sirupu. V jiné misce prošleháme tvaroh s jogurtem, přidáme šťávu z 1/2 limetky, vanilkový extrakt a zbylý sirup. Připravíme si želatinu, necháme obsah sáčku nabobtnat v cca 4 polévkových lžících vody asi 10 min, poté rozdělíme na dvě části. První část zahřejeme dokud se želatina nerozpustí a přidáme k ní lžíci tvarohové směsi, rozmícháme a vlijeme celé do zbylé tvarohové náplně. Prošleháme metličkou. To samé uděláme s druhou částí želatiny, kterou smícháme s ovocným pyré. Tvarohovou směs nalijeme rovnoměrně na korpus a navrch přidáme ovocné pyré. Pomocí špejle nebo jiného předmětu propojíme obě směsi tak, abychom vytvořili mramorování. Necháme několik hodin ztuhnout v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.